Psychosomatische Therapie

Psychosomatische (fysio)therapie is bedoeld voor de behandeling van spannings- of stressgerelateerde klachten en sommige onbegrepen pijnklachten.

Psychosomatische (fysio)therapie is bedoeld voor de behandeling van spannings- of stressgerelateerde klachten en sommige onbegrepen pijnklachten.


Wat zijn psychosomatische klachten?

De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is niet altijd direct duidelijk. Lichamelijke klachten treden vaak op de voorgrond. Je ervaart prikkelbaarheid, vermoeidheid, gevoelens van gespannenheid en soms zelfs pijn, die verband kunnen hebben met bepaalde levensomstandigheden, zoals: grote werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, relationele problemen, verlies van dierbaren of ernstige ziekteprocessen.


Deze gebeurtenissen kunnen je zodanig uit evenwicht brengen dat er spanningsklachten ontstaan.


Lichamelijk kunnen dat vooral zijn: vermoeidheid, duizeligheid, hoofdpijn, nek-, schouder-, rugpijn, benauwdheid, druk op de borst, hartkloppingen, hyperventilatie, maag- en buikklachten.


En psychisch: gevoel van onbehagen, overactiviteit, lusteloosheid, prikkelbaarheid, onrust, slaapproblemen, piekeren, angstig gevoel, gevoel uit balans te zijn, niet meer kunnen ontspannen.


Hoe worden psychosomatische klachten behandeld?

Ik kan je begeleiden in het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning en tussen belasting en belastbaarheid. Na een intakegesprek maken we samen een behandelplan op.


Je leert te luisteren naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet meer hoeft te schreeuwen!


Behandelvormen:


  • Ontspanningstherapie
  • Ademtherapie
  • Mindfulness
  • Stressmanagement
  • Fysiotherapie op haptonomische basis


Behandellocaties:

Voorheen:

Fysiofit te Slochteren.


Per 1-1-2021 gestopt ivm Pensioen.